Hoe is het zo gekomen....

De Challenge: Michelangelo's Plafond van de Sixtijnse Kapel naar het patroon van Joanna Lopianowski-Roberts.
De Afspraak: Het is geen wedstrijd, er hangt geen einddatum aan maar we willen er wel iets aan koppelen. Omstebeurt borduren we een paneel. En als we een paneel af hebben, storten we 5 euro in een potje + 1 euro voor iedere maand dat we bezig zijn. Wat we daar mee gaan doen, weten we nog niet. Halverwege uit eten, een weekendje weg na afloop? Het kan allemaal.
De Startdatum: Mei 2011

maandag 11 november 2013

Paneel 15: Rokende Borduurnaald en hoe!

Zoals het ene zusje in het vorige bericht al aangaf zijn we een behoorlijke poos uit de running geweest. Zowel met bloggen als met borduren. Er is veel gebeurd in die tijd dat we niks gepost hebben. Een scheiding, een voorgenomen carriereswitch, sporten, opleidingen en dan natuurlijk ook nog het dagelijkse gebeuren van gezin, huishouden en werk. We waren met van alles druk en vonden nauwelijks ruimte om eens lekker te gaan zitten borduren. We waren zelfs zo druk dat het nog maar de vraag was of een weekend weg met ons twee er uberhaupt nog wel van ging komen dit jaar. Maar het is gelukt! En hoe!

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk weer zover! Met een auto (waarvoor onze dank, vader van de zusjes - xx) volgeladen zijn we richting bos gereden. Na uitpakken, installeren en het weekend goed beginnen in het plaatselijke restaurant hebben we dezelfde avond de naalden nog opgestart. Inmiddels had het juiste weer zich ook al aangediend: een enorme plensbui tikte gestaag op het dak. En wat is er leuker dan met een kaarsje, leuk muziekje, pot koffie te gaan zitten prutsen. In de wetenschap dat je een heel weekend voor je hebt liggen waarin je echt niks anders hoeft te doen! We waren dus gelijk al goed op dreef. En we bleven ook goed op dreef.

Wat ik hoopte - namelijk dat ik mijn paneel zou kunnen afronden - is ook echt gelukt! Ik had nog een behoorlijk stuk te gaan maar zondagmiddag is het me na ruim anderhalf jaar dan ook echt gelukt Libica af te ronden. We zijn er achter waar het bij de aansluiting met het eerste paneel mis is gegaan. Het zit em in de rand rondom het paneel. Deze rand staat op zowel de tekening van het paneel zelf als ook op de tekeningen van de aansluitende panelen. En daar gaat het dan mis. We hebben besloten om daar waar de aansluiting niet goed gaat, de steken nog even open te laten. Dat kun je ook goed zien op de foto. Op die manier kunnen we steeds achterhalen waar we correctie moeten doen. Bij alle panelen boven Libica zullen extra steken ingepast moeten worden. Daar moeten we dus wel rekening mee houden. 

De Sixtijnse is inmiddels officieel overgedragen aan zusje. Zij zal zich op het volgende paneel gaan storten. Ik verwacht dat de eerste post over het volgende paneel snel geplaatst gaat worden. We hebben de smaak echt wel weer te pakken!

Zie hieronder de foto's: (en ook al heeft het lang geduurd, het wordt toch wel echt ontzettend mooi, al zeggen we hetzelf).
 
 
 

2 opmerkingen:

  1. Hoe gaat het met dit mooie borduurwerk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi Elisa, helaas door een onvoorziene langdurige blessure ben ik niet in staat te borduren (ook geen andere hobby's) dus het ligt even in de ijskast, bij wijze van spreken... net geopereerd dus hopelijk misschien binnenkort weer aan de bak, dank voor je reactie. grt Zusje van de freubeltante

    BeantwoordenVerwijderen