Hoe is het zo gekomen....

De Challenge: Michelangelo's Plafond van de Sixtijnse Kapel naar het patroon van Joanna Lopianowski-Roberts.
De Afspraak: Het is geen wedstrijd, er hangt geen einddatum aan maar we willen er wel iets aan koppelen. Omstebeurt borduren we een paneel. En als we een paneel af hebben, storten we 5 euro in een potje + 1 euro voor iedere maand dat we bezig zijn. Wat we daar mee gaan doen, weten we nog niet. Halverwege uit eten, een weekendje weg na afloop? Het kan allemaal.
De Startdatum: Mei 2011

zondag 15 mei 2011

De eerste update - Paneel 39: Lunnette of Naason

We hebben even zitten stoeien met de volgorde die we zouden aanhouden bij het borduren. Alhoewel Miekie links is en ik rechts, hebben we toch allebei dezelfde voorkeur: van rechts naar links borduren. Omdat het zo'n onmogelijk grote lap is, hebben we er voor gekozen om de lap in de breedte te houden (landscape). We borduren dan van rechtsboven naar rechtsonder en schuiven dan naar links. Het gedeelte dat je dan af hebt, kun je makkelijk opvouwen (denken we).

Het paneel waar ik een week geleden mee begonnen ben, is paneel nr 39: Lunnette of Naason. Hierboven zie je een foto van hoe het paneel er in het plafond van Michelangelo uit ziet. Zo gedetailleerd zal het niet gaan worden. Omdat we ook wel willen weten wat we aan het borduren zijn, zullen we bij het plaatsen van updates zo nu en dan ook wat weetjes plaatsen. Voor zover we daar achter kunnen komen dan he. Het WWW is geduldig. Dus bij deze vanuit Wikipedia:
Nahasson is de zoon van Amminadab, de kleinzoon van Aram en de vader van Salmon.De vrouw van Aäron is zijn zus. In het bijbelboek Numeri (1:7) staat hij op als hoofdman of vorst van de stam van Juda. In het Evangelie volgens Matteüs (1:4) staat Nahasson vermeld als een van de voorouders van Jezus Christus.
Laat ik er gelijk maar even bijzeggen dat wij allebei niet gelovig zijn. Wij varen blind op wat we op internet (Wikipedia) kunnen vinden. Als we er naast zitten, dan spijt ons dat. Maar we gaan niet in discussie. Omdat we borduren aan de hand van een amerikaans patroon, zal ook de engelse/amerikaanse schrijfwijze van de namen gebruikt worden. Wij nemen die over.

En dan hierbij de vorderingen tot nu toe:

Zoals je kunt zien kun je nog niet echt zien wat het gaat worden. En voor de duidelijkheid: Dit paneel komt als het ware op zijn kop op de lap te staan. Op de foto boven dit bericht zie je waar het op moet gaan lijken.
-Minie-

2 opmerkingen:

  1. ik vind het supper dat jullie dit samen doen, vind de kleuren nu al mooi ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oh wat een project .
    Ben heel benieuwd naar de vorderingen
    hou jullie blog in de gaten
    succes met dit prachtige werk
    gr Janny

    BeantwoordenVerwijderen